bedrijfswagens onderhoud.

onderhoud bedrijfswagens

Optimaal Bedrijfswagen Onderhoud: Voorkom Pech en Bespaar Kosten!

Pech onderweg kan elke ondernemer frustreren en kostbare tijd en geld kosten. Bij autoservice van de Haar begrijpen we dat tijdig onderhoud aan bedrijfswagens essentieel is om onnodige stilstand te voorkomen. In dit blog delen we waarom onderhoud voor bedrijfswagens zo belangrijk is, welke verschillende soorten onderhoud er zijn, en hoe je kunt bepalen wanneer jouw bedrijfswagen onderhoud nodig heeft.

Waarom is onderhoud voor bedrijfswagens zo belangrijk?

Een bedrijfswagen die je in de steek laat, heeft niet alleen financiële gevolgen maar kan ook leiden tot kostbare tijdsverlies. Vooral voor zzp’ers, die vaak afhankelijk zijn van hun bedrijfswagen, is het van groot belang om pech onderweg te voorkomen. Daarnaast kunnen technische mankementen gevaarlijke situaties opleveren, waarbij zelfs je eigen veiligheid in het geding komt.

Het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ is hier van toepassing. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, voorkom je schade en kun je met een gerust hart de weg op. Bovendien betaalt een goed onderhouden bedrijfswagen zich terug wanneer je deze wilt verkopen of inruilen.

Welke soorten onderhoud zijn er?

1. Kleine onderhoudsbeurt bedrijfswagen

Een kleine beurt richt zich op essentiële slijtagepunten, zoals het verversen van motorolie, controle van banden en vervanging van het oliefilter. Door regelmatig een kleine onderhoudsbeurt in te plannen, worden problemen in een vroeg stadium herkend, wat grotere en duurdere reparaties kan voorkomen.

2. Grote onderhoudsbeurt bedrijfswagen

Een grote beurt is grondiger en omvat inspectie van 70 tot 90 punten, zoals de distributieriem, het remsysteem en de bougies. Deze uitvoerige controle onthult eventuele grotere reparaties of vervangingen, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer is onderhoud nodig voor je bedrijfswagen?

De frequentie van onderhoud hangt af van verschillende factoren en is vaak specifiek voor elke bedrijfswagen. Raadpleeg het onderhouds- of instructieboekje voor de voorschriften. Over het algemeen variëren de onderhoudsintervallen tussen lichte en zware bedrijfswagens, gebaseerd op tijd, dieselverbruik of het aantal gereden kilometers.

Lichte bedrijfswagens hebben doorgaans onderhoud nodig tussen de 30.000 en 50.000 kilometer, terwijl zware bedrijfswagens tussen de 90.000 en 120.000 kilometer kunnen rijden tot de volgende beurt. Bij twijfel is het altijd raadzaam contact op te nemen met een van onze servicemanagers voor persoonlijk advies.

Bedrijfswagen onderhoud bij autoservice van de Haar

Bij autoservice van de Haar begrijpen we dat een bedrijfswagen normaal gesproken op de weg hoort, niet in de werkplaats. Echter, onderhoud is een cruciaal moment waarop de bedrijfswagen even thuishoort in de werkplaats. Onze servicemanagers geven graag persoonlijk advies over welk type onderhoud wanneer nodig is. Wil je geen omkijken hebben naar het onderhoud van je bedrijfswagen? Laat autoservice van de Haar jouw wagenpark beheren. Dat valt ook onder de mogelijkheden van autoservice van de Haar.

Voorkom onnodige pech en kosten. Kies voor tijdig en deskundig onderhoud bij autoservice van de Haar, zodat jouw bedrijfswagen altijd betrouwbaar en in topconditie blijft!

Geef een antwoord