Voorkom Bevroren Autodeuren

Voorkom Bevroren Autodeuren

Slimme Tips voor een Zorgeloze Winter”

 

Het koude winterseizoen brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook de uitdagingen van bevroren autodeuren. Er is niets vervelender dan gehaast zijn en dan geconfronteerd worden met vastgevroren autodeuren. Gelukkig hebben we een aantal slimme tips voor je om deze winterse ongemakken te voorkomen en je dag vlekkeloos te laten beginnen.

 

1. Weerstand bieden zonder schade

 

In de haast willen we soms hard aan de deur trekken, maar dat kan de deurrubbers beschadigen. Een betere aanpak is om enkele keren stevig tegen het portier te duwen of leunen. Hierdoor kan het ijs breken, waardoor de deur gemakkelijker opent. Probeer ook andere portieren, aangezien de windrichting invloed heeft op welke kant sneller bevriest.

 

2. Warmte als bondgenoot

 

Een warme kruik tegen de vastgevroren deuren houden kan wonderen verrichten. Als alternatief kan een föhn worden gebruikt, maar let op de afstand en vermijd directe verwarming van de ramen om barsten te voorkomen.

 

3. Voorkomen is beter dan genezen

 

Om te voorkomen dat vocht ‘s nachts tussen de autodeur en de rubbers bevriest, zijn er enkele preventieve maatregelen:

 

  • Smeer de deurrubbers in met een rubberstick of rubberspray om ijsvorming te voorkomen. Let op: gebruik geen vaseline, want dit kan leiden tot uitdroging en storende krakende geluiden.
  • Schakel de airconditioning in om vocht uit de lucht te verwijderen, zelfs in de winter. Stel de temperatuur hoog in om te voorkomen dat het afkoelt.
  • Maak gebruik van WD40 op een doekje om de deurrubbers te beschermen tegen vocht. Spray het eerst op het doekje om ongemakken en geuren in de auto te voorkomen.
  • Overweeg het gebruik van een autohoes om de koude wind op te vangen en de kans op bevriezing te verminderen. Plus, je hoeft niet te krabben!

 

4. Wat absoluut te vermijden is

 

Om schade te voorkomen, zijn er enkele zaken die je absoluut moet vermijden:

 

  • Trek niet aan de dichtgevroren autodeuren om beschadiging van de rubbers te voorkomen.
  • Gebruik geen vaseline op de deurrubbers, omdat dit leidt tot uitdroging en krakende geluiden.
  • Vermijd ook siliconenspray, aangezien dit de rubbers kan beschadigen.
  • Het gebruik van warm water wordt afgeraden, omdat het kan afkoelen en opnieuw bevriezen, wat resulteert in een dikkere ijslaag.

 

Met deze slimme tips ben je goed voorbereid op de winterse uitdagingen en kun je elke dag met een gerust hart beginnen. Voorkom bevroren autodeuren en geniet zorgeloos van het winterseizoen!

Geef een reactie